Så tar du kontakt

TjejAtt ta första steget och initiera kontakt är många gånger en av de svåraste utmaningarna man ställs inför i nätdejtingens värld. Det må vara enkelt att skicka iväg ett mejl, men att veta vad man ska skriva i det är desto svårare. Det finns gott om fällor att gå i, och det gäller att ha lite koll för att maximera chanserna att tjejen på andra sidan verkligen ser och svarar på ditt mejl.

Observera att alla exempel på denna sidan är just det: exempel. De är inte testade i verkligheten och det är definitivt bäst att du hittar på egna mejl som passar in i situationen. Använd exemplen som inspiration men kopiera dem inte rakt av!

Vad du bör göra

Visa att du har fantasi och humor! Försök att skicka ett mejl som står ut från mängden. Sanningen är att många tjejer får dussintals med mejl varje dag från olika killar, och de är duktigt trötta på fantasilösa och tråkiga mejl som inte väcker någon nyfikenhet. Ofta är det bra att skriva något som relaterar till hennes presentation eller bilder, något som du tror att hon kommer vilja besvara. Det behöver inte nödvändigtvis vara en fråga – påståenden funkar också sålänge de är intressanta.

Stava rätt! Grammatik och stavning är väldigt viktigt när du nätdejtar. En eller flera felstavningar i första mejlet kan utan tvekan göra att du missar chansen. Om du vet att du har svårt för att skriva korrekt rekommenderas att du kollar i exempelvis Word innan du skickar iväg mejlet.

Var inte för “på”! Första mejlet är bara till för att få in dig på hennes radar. Tänk på det som en virtuell, lite intressantare variant av ett simpelt “hej”. Det är aldrig en god idé att i första mejlet anspela på att ni ska ses, ringa eller chatta. Håll det simpelt och avslappnat.

Vad du bör undvika

Undvik att skicka en komplimang i första mejlet, om det inte är en väldigt ovanlig och humoristisk sådan. Att skriva “Vad söt du är!” exempelvis är ingen bra idé, eftersom det dels signalerar att du inte har någon fantasi, dels att du kan ha skickat samma mejl till 100 andra tjejer. Ska du tvunget ge en komplimang är det bättre att anmärka på något mer udda, exempelvis “Snygga skor! Men jag undrar hur dina fötter mår efter en heldag i dem ;)”.

Skriv inte en hel uppsats i första mejlet. Det räcker gott med en eller ett par meningar. Du behöver inte introducera dig själv eller skriva detaljerat om något. En djupare konversation kan komma i ett senare steg när ni tagit upp kontakt.